„Al meu partid rămâne medicina”. Ex-directorul Spitalului Republican a refuzat oferta lui Renato Usatîi
Full Article 2 minutes read

„Al meu partid rămâne medicina”. Ex-directorul Spitalului Republican a refuzat oferta lui Renato Usatîi

Fostul director al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a anunțat că nu se va regăsi pe lista niciunui partid politic. Anterior, Renato Usatîi a spus că Ciubotaru va face parte din echipa lui la alegerile parlamentare anticipate.

„După plecarea de la Spitalul Clinic Republican, am fost contactat de mai mulți politicieni și partide care mi-au exprimat simpatiile și mi-au propus colaborări. A fost și Renato Usatîi printre ei, care mi-a cerut părerea profesională pe un șir de subiecte de interes public și căruia îi sunt recunoscător pentru încrederea și atitudinea pur omenească, exprimată într-un moment dificil, în care a trebuit să mă despart de spitalul căruia i-am dedicat aproape o jumătate de secol”, a scris Anatol Ciubotaru pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat că nu se va regăsi pe lista niciunui partid politic, din motive profesionale, dar și personale.

„Chiar dacă este deseori politizată, sănătatea publică trebuie să fie o preocupare peste orice interese de partid. De aceea, pot împărtăși experiența și umila mea pricepere pentru sistemul de sănătate publică și fără a fi pe vreo listă de partid. Motivul personal este că sunt român, născut in Bucovina, sunt unionist convins, trăirile patriotice ale căruia sunt cel mai bine descrise în cântecele Doinei și ai lui Ion Aldea Teodorovici. Pentru o bună parte din clasa noastră politică aceste trăiri sunt demodate și naive. Al meu partid rămâne medicina”, a mai spus Ciubotaru.

Menționăm că pe 5 mai, Renato Usatîi a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate că numele lui Anatol Ciubotaru va fi pe lista blocului electoral cu care va candida la scrutinul parlamentar anticipat.

„Este un luptător pentru reformele în sistemul de sănătate. Anatol Ciubotaru se va regăsi pe listele blocului electoral, dumnealui este o persoană foarte dură, care cere rezultate”, a declarat Usatîi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: