Ala Nemerenco a numit un director interimar la Spitalul Clinic Bălți: „Nu este omul meu”
Full Article 4 minutes read

Ala Nemerenco a numit un director interimar la Spitalul Clinic Bălți: „Nu este omul meu”

Gheorghe Brînza, actualul director al Spitalului raional Glodeni, va ocupa funcția de director interimar al Spitalului Clinic Bălți. Un decret în acest sens a fost semnat de Ala Nemerenco pe 21 septembrie, chiar de față și „cu acordul” colectivului din Bălți, anunță ministra. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ala Nemerenco declară că a ales candidatul potrivit pentru funcția de interimar „cu multă migală” și îl descrie pe Brînza drept un „tânăr competent”. Pe de altă parte, noul director interimar declară că va exercita funcția doar două luni, timp în care își va autoaprecia competențele și va decide dacă va participa sau nu la concursul pentru ocuparea funcției de director general la Spitalul Clinic Bălți.

„Noul director interimar al Spitalului Clinic Bălți este Gheorghe Brânză, actualul pe directorul Spitalului raional Glodeni, dl Gheorghe Brînză. Cu acest scop am fost la Bălți, m-am întâlnit și discutat cu colectivul, iar ordinul de numire l-am semnat pe loc, în prezența și cu acordul dumnealor. Este tânăr, competent, deține experiența de a gestiona un spital, cunoaște spitalul și colectivul”, scrie Ala Nemerenco.

Ala Nemerenco declară că, în calitatea sa de fondator al spitalului din Bălți, Ministerul Sănătății va iniția un concurs nou pentru funcția de director al SC Bălți, „după ce se vor liniști spiritele”. „Pe cel precedent l-am anulat deoarece competiția singurului candidat rămas în concurs cu sine însăși arată ridicol”, a precizat ministra Sănătății.

Ministra Sănătății respinge acuzațiile precum că Gheorghe Brînza „ar fi omul său” și vine cu un răspuns pentru criticii săi.

„Pentru comentatorii cu „interese” în spital și în goană după PR ieftin – dl Brînză nu este omul meu. L-am cunoscut pentru prima dată când l-am invitat la minister să-i propun această funcție. Am identificat candidatul cu multă migală si responsabilitate, și îi mulțumesc că a acceptat provocarea. Nu mai manipulați și dezbinați atâta societatea în aceste timpuri grele”, a mai scris Maia Sandu.

Contactat telefonic de redacția Nord News, Gheorghe Brînza a declarat că va exercita această funcție doar două luni, timp în care își va autoaprecia competențele și va decide dacă va participa sau nu la concursul pentru ocuparea funcției de director general la Spitalul Clinic Bălți.

„Prin derogare am fost suspendat din funcția de director de la Spitalul Raional Glodeni și numit ca director interimar pe două luni la Spitalul Clinic Bălți. În aceste două luni îmi va fi clar dacă mă descurc sau nu cu noua funcție. Dacă mă voi descurca, voi merge la concurs ca să candidez pentru funcția de director ai acestei instituții, iar dacă voi vedea că nu mă descurc, nu vreau să trag instituția în jos sau să lucrez în defavoarea acesteia, și mă voi întoarce la vechiul meu job. Cunosc colectivul, iar el mă cunoaște pe mine. Astăzi, împreună cu întreg colectivul, dar și cu ministra Sănătății, am discutat despre proiectele ce se implementează, dar și cele care urmează să fie implementate în spital. În aceste două luni nu vreau să fac revoluție în spital, vreau să-i mențin activitatea tot așa de bine cum a avut-o și până acum”, a declarat Gheorghe Brînza, noul director interimar al Spitalului Clinic Bălți pentru presa locală.

Amintim că, la primul concurs pentru alegerea unui nou director al SC Bălți, considerat de unii doar o mimare, s-au înscris Ala Condrea, care activează în cadrul instituției de aproape 30 de ani, dar și Ion Mihăilă, care ar fi fost promovat de Ala Nemerenco. Acum două săptămâni, după mai multe acuzații și articole în presă, Ion Mihăilă s-a retras din concurs.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: