Andrei Mardari / NewsMaker

Ala Nemerenco a numit un director interimar la Spitalul Clinic Bălți: „Nu este omul meu”

Gheorghe Brînza, actualul director al Spitalului raional Glodeni, va ocupa funcția de director interimar al Spitalului Clinic Bălți. Un decret în acest sens a fost semnat de Ala Nemerenco pe 21 septembrie, chiar de față și „cu acordul” colectivului din Bălți, anunță ministra. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ala Nemerenco declară că a ales candidatul potrivit pentru funcția de interimar „cu multă migală” și îl descrie pe Brînza drept un „tânăr competent”. Pe de altă parte, noul director interimar declară că va exercita funcția doar două luni, timp în care își va autoaprecia competențele și va decide dacă va participa sau nu la concursul pentru ocuparea funcției de director general la Spitalul Clinic Bălți.

„Noul director interimar al Spitalului Clinic Bălți este Gheorghe Brânză, actualul pe directorul Spitalului raional Glodeni, dl Gheorghe Brînză. Cu acest scop am fost la Bălți, m-am întâlnit și discutat cu colectivul, iar ordinul de numire l-am semnat pe loc, în prezența și cu acordul dumnealor. Este tânăr, competent, deține experiența de a gestiona un spital, cunoaște spitalul și colectivul”, scrie Ala Nemerenco.

Ala Nemerenco declară că, în calitatea sa de fondator al spitalului din Bălți, Ministerul Sănătății va iniția un concurs nou pentru funcția de director al SC Bălți, „după ce se vor liniști spiritele”. „Pe cel precedent l-am anulat deoarece competiția singurului candidat rămas în concurs cu sine însăși arată ridicol”, a precizat ministra Sănătății.

Ministra Sănătății respinge acuzațiile precum că Gheorghe Brînza „ar fi omul său” și vine cu un răspuns pentru criticii săi.

„Pentru comentatorii cu „interese” în spital și în goană după PR ieftin – dl Brînză nu este omul meu. L-am cunoscut pentru prima dată când l-am invitat la minister să-i propun această funcție. Am identificat candidatul cu multă migală si responsabilitate, și îi mulțumesc că a acceptat provocarea. Nu mai manipulați și dezbinați atâta societatea în aceste timpuri grele”, a mai scris Maia Sandu.

Contactat telefonic de redacția Nord News, Gheorghe Brînza a declarat că va exercita această funcție doar două luni, timp în care își va autoaprecia competențele și va decide dacă va participa sau nu la concursul pentru ocuparea funcției de director general la Spitalul Clinic Bălți.

„Prin derogare am fost suspendat din funcția de director de la Spitalul Raional Glodeni și numit ca director interimar pe două luni la Spitalul Clinic Bălți. În aceste două luni îmi va fi clar dacă mă descurc sau nu cu noua funcție. Dacă mă voi descurca, voi merge la concurs ca să candidez pentru funcția de director ai acestei instituții, iar dacă voi vedea că nu mă descurc, nu vreau să trag instituția în jos sau să lucrez în defavoarea acesteia, și mă voi întoarce la vechiul meu job. Cunosc colectivul, iar el mă cunoaște pe mine. Astăzi, împreună cu întreg colectivul, dar și cu ministra Sănătății, am discutat despre proiectele ce se implementează, dar și cele care urmează să fie implementate în spital. În aceste două luni nu vreau să fac revoluție în spital, vreau să-i mențin activitatea tot așa de bine cum a avut-o și până acum”, a declarat Gheorghe Brînza, noul director interimar al Spitalului Clinic Bălți pentru presa locală.

Amintim că, la primul concurs pentru alegerea unui nou director al SC Bălți, considerat de unii doar o mimare, s-au înscris Ala Condrea, care activează în cadrul instituției de aproape 30 de ani, dar și Ion Mihăilă, care ar fi fost promovat de Ala Nemerenco. Acum două săptămâni, după mai multe acuzații și articole în presă, Ion Mihăilă s-a retras din concurs.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Furtună va contesta sancțiunile UE: „Grupările de la Bruxelles au decis să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră”

Președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, consideră că în spatele deciziei prin care a fost inclusă pe listele de sancțiuni ale Uniunii Europene ar sta Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Politiciana a sugerat că măsurile restrictive ar fi o formă de presiune asupra opoziției și a acuzat UE că „a ales cine trebuie să conducă țara noastră”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 15 iulie.

Astăzi vedem cum are loc, în mod deliberat, distrugerea a tot ceea ce am iubit la Uniunea Europeană. Grupările de la Bruxelles au decis, fără rușine și la vedere, după tradițiile colonialiste, să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră — suverană. (…) Regimul PAS aplică sancțiuni prin intermediul acoliților lor străini, doar în privința politicienilor care au susținere și de care PAS se teme. Niciodată nu am fost și nu vom fi o opoziție comodă pentru junta galbenă!”, a declarat Victoria Furtună.

Politiciana a menționat că va contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene decizia prin care i-au fost impuse sancțiuni.

PAS nu a comentat, deocamdată, învinuirile lansate în adresa sa de Victoria Furtună.

Amintim că, pe 15 iulie, Uniunea Europeană a inclus încă 7 politicieni și 3 entități în lista sa de sancțiuni pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7, Centrul Cultural-educațional al Moldovei, liderul Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei, Alexandru Beșchieru, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu. Toți cei vizați au legături cu oligarhul fugar Ilan Șor, împotriva căruia UE a impus măsuri restrictive încă în 2023.

Măsurile restrictive includ interdicția furnizării de fonduri pentru cei vizați de sancțiuni, interdicție de intrare pe teritoriul UE și înghețarea activelor.

În prezent, lista UE de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova include 23 de persoane și 5 entități.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: