Ala Nemerenco, despre implicarea medicilor moldoveni într-un spital din România: „E o onoare și o cinste pentru noi”.
Full Article 1 minutes read

Ala Nemerenco, despre implicarea medicilor moldoveni într-un spital din România: „E o onoare și o cinste pentru noi”.

Ministra Sănătății Ala Nemerenco afirmă că în România situația epidemiologică este una critică, cu indicatori de două ori mai mari decât în Republica Moldova. Din acest considerent, 22 de medici și asistenți medicali vor merge pe 18 octombrie, la spitalul modular din Lețcani, Iași.

Potrivit ministrei, acolo este nevoie urgent de personal medical.

„România a fost mereu alături de noi la greu. La început de pandemie când abia învățam cu toții, ne-au trimis acea bravă echipă de medici în ajutor. A venit un ajutor de milioane de euro primit sub “rușinosul pod”. Apoi în iarna lui 2021, coloane de camioane pline iarăși cu echipamente au împânzit PMAN. Și cel mai important gest – vaccinul salvator, peste jumătate de milion de doze. E o onoare și o cinste pentru noi să putem răspunde la fel”, a scris Ala Nemerenco într-o postare pe Facebook.

În ultimele 24 de ore în România au fost confirmate 15.828 de cazuri noi de COVID-19. Alte 365 de decese au fost raportate de autorități. Bilanțul infectărilor cu Covid a ajuns la 1.430.475 iar 41.130 de persoane și-au pierdut viața.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: