Ala Nemerenco, precizări despre numărul mare de infectări cu COVID-19, confirmate în ajun
Full Article 1 minutes read

Ala Nemerenco, precizări despre numărul mare de infectări cu COVID-19, confirmate în ajun

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a venit cu precizări despre numărul mare de infectări cu COVID-19, raportate în seara de 13 octombrie.

Ala Nemerenco a explicat că în datele statistice publicate miercuri au fost incluse o parte dintre cazurile depistate luni, care nu fuseseră raportate din motive tehnice.

„În statistica de astăzi sunt incluse o parte din testele realizate și cazurile detectate luni, dar neraportate. Situația a fost cauzată de faptul că luni a fost realizată pentru prima dată integrarea rapoartelor în Certificatul digital COVID și unor laboratoare nu le-a reușit integrarea. Problemele apărute au fost remediate, statistica “reparată” și adusă la zi”, a menționat ministrul Sănătății.

Luni, în Republica Moldova au fost raportate 2192 de teste și 535 cazuri de infectare. Miercuri – 11 372 teste și 2052 cazuri de infectare.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, vaccinarea rămâne cea mai efecientă metodă de protecție împotriva dezvoltării unei forme grave a infecției COVID-19 și a decesului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: