Alcool „coreean” made in Moldova. Sticle în valoare de 4 mln de lei, care urmau să ajungă în SUA, ridicate de procurori
Full Article 2 minutes read

Alcool „coreean” made in Moldova. Sticle în valoare de 4 mln de lei, care urmau să ajungă în SUA, ridicate de procurori

Tentativă de contrabandă cu alcool. Oamenii legii au descoperit într-un autocamion cu băuturi alcoolice produse în Republica Moldova, dar pretins a fi fabricate în Coreea de Sud, care urmau să ajungă în SUA. Cazul a avut loc în noapte de 31 martie, la postul vamal Leușeni-Albița. În cadrul unor percheziții, efectuate ulterior în trei localități din centrul țării, au fost ridicate sticle cu alcool în valoare de 4 000 000 de lei. Informațiile au fost confirmate într-un comunicat publicat de Serviciul Vamal.

Potrivit comunicatului, funcționarii Serviciului Vamal, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a contracarat o tentativă de transportare spre portul din Constanța a unui autocamion cu băuturi alcoolice pretins fabricate în Coreea de Sud, care urmau să ajungă în SUA.

Ulterior, oamenii legii au făcut percheziții în alte patru camioane și depozitul agentului economic, în trei localități din centrul țării. În urma descinderilor, au fost ridicate per total peste 300 000 sticle de băuturi alcoolice, estimate la peste 4 000 000 de lei. De asemenea, a fost ridicată materie primă pentru ambalare, acte contabile, înscrisuri de ciornă și purtători de informații.

Acestea urmează să fie supuse cercetărilor penale, iar persoanele implicate urmează să fie citate pentru audieri. Investigațiile continuă, timp în care este incidentă prezumția nevinovăției, potrivit legii”, se arată într-un comunicat de Serviciul Vamal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: