ALDE, după ce doi consilieri raionali din Orhei au părăsit partidul: „O trădare, să-și depună mandatul”
Full Article 2 minutes read

ALDE, după ce doi consilieri raionali din Orhei au părăsit partidul: „O trădare, să-și depună mandatul”

Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) a venit cu o reacție, după ce consilierii raionali din Orhei, Tudor Golub și Pavel Ianeț, aleși pe listele formațiunii politice, au părăsit partidul. ALDE califică gestul ca fiind „un act de trădare” a valorilor europene. Partidul le cere celor doi aleși locali să își depună mandatul „onest”.

„ALDE își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț. Este regretabil să vedem cum doi dintre membrii noștri, cei cărora le-am încredințat responsabilitatea de a reprezenta interesele comunității în cadrul consiliului raional Orhei, au decis să-și abandoneze angajamentul față de valorile și principiile noastre democratice și europene”, anunță ALDE.

Partidul și lidera acestuia, Arina Spătaru, anunță că respinge ferm influențele externe și orice formă de corupție care ar putea fi implicată „în această schimbare neașteptată de alianțe politice”.

„ALDE îndeamnă cei doi consilieri raionali să-și depună mandatul în mod onest și să permită un proces democratic și transparent de înlocuire a acestora. Este esențial ca reprezentanții aleși să fie integri și dedicați, servind cu onoare și responsabilitate comunitățile pe care le reprezintă”, se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei, cei doi consilieri ALDE își păstrează mandatul ca fiind „independenți”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: