Alegătorii din Transnistria vor putea ajunge liber în dreapta Nistrului, pentru a participa la alegerile prezidențiale
Full Article 1 minutes read

Alegătorii din Transnistria vor putea ajunge liber în dreapta Nistrului, pentru a participa la alegerile prezidențiale

În ziua alegerilor prezidențiale, locuitorii din stânga Nistrului vor putea să ajungă liber în drepta Nistrului. Decizia a fost luată de către autoritățile de la Tiraspol, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, Tiraspolul a solicitat ca secțiile de votare să fie amplasate în apropierea punctelor de control și să fie respectate toate normele de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19.

Amintim că, recent, autoritățile transnistrene au prelungit regimul de restricționare a intrărilor și a ieșirilor din Transnistria până pe 1 decembrie 2020. Președintele Igor Dodon a declarat pe 18 septembrie că decizia nu este legală, dar chiar și așa, inițiativa nu va împiedica desfășurarea scrutinului din 1 noiembrie. Șeful statului a precizat că se vor lua măsuri pentru ca alegătorii din stânga Nistrului să-și poată exercita dreptul la vot.

Recent, CEC a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului, iar mai multe partide de opoziție au criticat decizia.

Alegerile prezidențiale sunt planificate pentru 1 noiembrie. Până în prezent, CEC a înregistrat 6 candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon și Maia Sandu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: