UPDATE Poliția confirmă: Alerta cu bombă de la Spitalul Clinic Municipal nr.1 este falsă
Full Article 3 minutes read

UPDATE Poliția confirmă: Alerta cu bombă de la Spitalul Clinic Municipal nr.1 este falsă

UPDATE 11:52: Alerta cu bombă de la Spitalul Clinic nr.1 „Gheorghe Paladi” din Chișinău este falsă. Informația a fost confirmată pentru NM de către Svetlana Scripnic, ofițer de presă la Poliția Capitalei. 

Update 09:25: Oamenii legii au fost alertați marți, 19 iulie, despre o posibilă minare a Spitalului Clinic Municipal nr.1 de pe str. Melestiu 20 din Chișinău. Potrivit oamenilor legii, alerta cu bombă a fost înregistrată la ora 07:50. Inspectoratul de Poliție Botanica a fost sesizat precum că în incinta spitalului este amplasat un obiect explozibil. La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate.

Forțele de ordine imediat au încercuit zona. Toți angajații și pacienții care la moment se aflau în incinta clădirii au fost evacuați de urgență.

La fel, la fața locului au fost solicitați angajații secției tehnico-explozibile pentru a verifica clădirea.

În aceste momente, la fața locului se află toate serviciile de specializate.

De menționat că procurorii PCCOCS, care investighează valul alertelor cu bombă, au declarat că acestea ar fi fost puse la cale atât de cetățeni din Republica Moldova, cât și din afara țării. Procuratura specializată a anunțat că are mai mulți suspecți pe acest caz și dă asigurări că fiecare dintre cei vinovați vor fi trași la răspundere.

Precizăm că în ultima perioadă în Republica Moldova se înregistrează tot mai multe apeluri false despre minări. Au fost recepționate mesaje despre „bombe” la Parlament, Guvern, centre comerciale, spitale și aeroport. Informațiile nu s-au confirmat. Ultima alertă cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, a fost anunțată în această noapte la Aeroportul Internațional Chișinău. În rezultat, cursele avia au fost date peste cap, iar personalul și oamenii – evacuați de urgență.

Pe 14 iulie, Procuratura Generală anunța că, sub conducerea PCCOCS, va examina într-o procedură unică denunțurile false din 5 iulie privind atentatele cu bombă. Mai mult, procurorul general a constituit un grup de anchetă pentru investigarea cazului.

Pe 15 iulie, Procuratura Chișinău, oficiul Buiucani, anunța că l-a identificat pe unul din autorii alertelor false cu bombă. Acesta ar fi anunțat că în incinta unui bloc locativ din sectorul Buiucani al capitalei s-ar fi aflat dispozitive explozibile. Apelul a fost efectuat de un bărbat din Nisporeni, în vârstă de 37 ani, care se află la evidența medicului psihiatru. „Persoana a fost reținută și în privința ei a fost dispusă efectuarea expertizei psihiatrico-psihologice în condiții de staționar”, comunica Procuratura.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: