Alertă de călătorie în Orientul Mijlociu. MAEIE îndeamnă moldovenii să exercite prudență sporită
Full Article 2 minutes read

Alertă de călătorie în Orientul Mijlociu. MAEIE îndeamnă moldovenii să exercite prudență sporită

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a emis o alteră de călătorie pentru cetățenii moldoveni în Orientul Mijlociu, în legătură cu situația de insecuritate din această zonă, generată de războiul din Israel. Diplomația de la Chișinău le recomandă cetățenilor Republicii Moldova care se află sau planifică să călătorească în regiune, în special în țări ca Liban și Iordania, să exercite prudență sporită.

„Având în vedere situația de insecuritate din Orientul Mijlociu generată de războiul din Israel, care este însoțită de multiple proteste și revolte sociale în țările din regiune, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă cetățenilor Republicii Moldova care se află sau planifică să călătorească în regiune, în special în țări ca Liban și Iordania, să exercite prudență sporită”, anunță MAEIE.

Ministerul de Externe le recomandă moldovenilor să se informeze constant din surse locale, în legătură cu situația de securitate și conformarea atentă la indicațiile forțelor de ordine.

Totodată, MAEIE precizează că cetățenii Republicii Moldova care se află pe teritoriul și au necesitatea de a fi consultați pe probleme consulare, se pot adresa la Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia: [email protected] sau la numerele de telefon +905416872104, care activează în regim non-stop.

Centrul de Apel al MAEIE: telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau +373 22 23 20 02.

„Operatorii Centrului au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, persoanele interesate pot expedia un mesaj: prin email la [email protected] sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene” – mai precizează MAEIE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: