Alexandru Bujorean a demisionat de la șefia PLDM. Formațiunea are un nou președinte interimar
Full Article 2 minutes read

Alexandru Bujorean a demisionat de la șefia PLDM. Formațiunea are un nou președinte interimar

Alexandru Bujorean a demisionat din funcția de președinte interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). În cadrul Consiliului Politic Național al formațiunii, care s-a desfășurat pe 1 august, s-a luat decizia ca funcția să fie preluată de către Iulian David, vicepreședinte al PLDM. 

Alexandru Bujorean a demisionat din funcția de președinte interimar al PLDM, invocând necesitatea „implicării plenare în funcția de primar al orașului Leova”.

Consiliul Politic Național al formațiunii a luat act de decizie și a confirmat, prin vot, candidatura lui Iulian David, în calitate de președinte interimar al PLDM.

Potrivit site-ului PLDM, Iulian David a fost vicepreședinte al PLDM din martie 2019, fiind membru din 2007. Este licențiat în economie, cu specializarea marketing (ASEM) și mai deține un master în management (ULIM). Din 2011 până în prezent este consilier raional de Călărași. Timp de 17 ani a activat în cadrul unor companii private specializate în comerț și construcții, în funcții de administrare.

Consiliul Politic Național a stabilit data de 5 decembrie 2021 pentru desfășurarea Congresului X Extraordinar. În vederea pregătirii partidului de Congres, a fost instituită comisia specială pentru pregătirea și organizarea evenimentului. Comisia va fi condusă de secretarul general al partidului, Alexandru Fetescu.

***

Amintim că, în luna aprilie, Vladimir Filat a demisionat din funcția de președinte al PLDM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: