Filat a demisionat. PLDM va iniția discuții cu partidele de dreapta, în vederea participării la alegerile anticipate
Full Article 2 minutes read

Filat a demisionat. PLDM va iniția discuții cu partidele de dreapta, în vederea participării la alegerile anticipate

Vladimir Filat a renunțat la funcția de președinte al Partidului Liberal Democrat. Informația a fost confirmată pentru NM de către fostul deputat PLDM Tudor Deliu, pe 29 aprilie. Interimatul funcției de președinte va fi asigurat de către vicepreședintele formațiunii Alexandru Bujorean. 

Decizia lui Vladimir Filat de a demisiona din funcția de președinte al PLDM a fost anunțată în cadrul Consiliul Național Politic al PLDM, care s-a desfășurat pe 28 aprilie. Interimatul funcției de președinte al formațiunii va fi asigurat de către primarul orașului Leova, Alexandru Bujorean.

Contactat de NM, Bujorean a precizat că PLDM va iniția discuții cu partidele de dreapta, în vederea participării la scrutinul parlamentar anticipat.

„Colegii din cadrul Consiliului Politic Național mi-au încredințat misiunea de a pregăti partidul pentru Congres și voi asigura interimatul funcției de Președinte până la desfășurarea acestuia. Concomitent, ieri am creat un grup de lucru în vederea inițierii discuțiilor cu partidele de dreapta, în scopul participării în cadrul alegerilor anticipate care urmează să aibă loc”, a precizat Bujorean pentru NM.

***

Pe 16 august 2020, Vladimir Filat a preluat, din nou, conducerea PLDM. Politicianul, fost deputat și prim-ministru, a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la 9 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Ulterior, pedeapsa sa a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului. Pe 3 decembrie, Vladimir Filat a fost eliberat din închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: