Alexei Gherțescu, candidatul care va fi propus la șefia Consiliului Concurenței
Full Article 1 minutes read

Alexei Gherțescu, candidatul care va fi propus la șefia Consiliului Concurenței

Alexei Gherțescu va fi propus pentru funcția de președinte al Consiliului Concurenței. Anunțul a fost făcut de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba.

Potrivit deputatului, mâine, Alexei Gherțescu va fi audiat în cadrul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe, după care urmează votul în plenul Parlamentului.

Alaiba mai spune că Gherțescu este avocat de profesie, specializat în dreptul afacerilor și are o pasiune aparte pentru dreptul concurenței. „Sunt sigur că va face față. Are experiență internațională, inclusiv în organizații internaționale”, comunică parlamentarul.

Amintim că funcția de președinte al Consiliului Concurenței este vacantă din august 2021, după ce Marcel Răducan a depus cerere de demisie la secretariatul Parlamentului.

Menționăm că membrii Plenului Consiliului Concurenţei, inclusiv preşedintele, sunt numiţi în funcţie prin hotărâre a Parlamentului, la propunerea preşedintelui Parlamentului, cu avizul comisiei parlamentare de profil.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: