Alexei Lungu – candidatul Partidului „Șansă”, apropiat lui Șor, la funcția de primar de Orhei
Full Article 4 minutes read

Alexei Lungu – candidatul Partidului „Șansă”, apropiat lui Șor, la funcția de primar de Orhei

Partidul „Șansa” a anunțat pe 30 septembrie că și-a prezentat candidații la funcția de primar a orașului Orhei, dar și a satelor din raion. Pentru funcția de primar de Orhei a fost înaintată candidatura liderului partidului Alexei Lungu. În prezent, Lungu deține și funcția de primar interimar al orașului. 

Fiecare candidat este membru al unei echipe de profesioniști care au realizat deja zeci de inițiative ce au schimbat în bine viața cetățenilor. Acum ei vor trebui nu doar să mențină nivelul înalt de dezvoltare a orașului și raionului, pe care l-a stabilit în comun partidul „Șansa” și echipa lui Ilan Șor la modernizării infrastructurii, dar și să implementeze noi proiecte”, se arată într-o declarație a Partidului „Șansa”.

Potrivit lui Alexei Lungu, „candidații din partea partidului vor continua pe deplin toate proiectele strategice de dezvoltare, lansate în orașul și raionul Orhei de către echipa lui Ilan Șor”.

Într-un format deosebit, localitățile din Orhei vor fi parte a inițiativelor „Satul Moldovenesc” și „Orașul Moldovenesc”. Ambele proiecte presupun reparația drumurilor și iluminatul stradal, revigorarea parcurilor și scuarurilor, renovarea clădirilor și a infrastructurii comunale. Și, deoarece la Orhei aproape toate acestea au fost deja implementate, vom găsi un format suplimentar pentru o dezvoltare ulterioară și o abordare mai focalizată la Orhei”, a comunicat Alexei Lungu.

Cine este Alexei Lungu

Alexei Lungu a lucrat timp de zece ani în cadrul trustului General Media Group – la Publika TV și, ulterior, la Prime TV, în perioada în care holdingul era controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc. El și-a încheiat activitatea în trustul deținut de Plahotniuc în 2019, la scurt timp după plecarea acestuia din țară.

Ulterior, Lungu s-a angajat în cadrul Societății cu Răspundere Limitată „Exclusiv Media”, afiliată fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon. Compania deținea postul de televiziune NTV Moldova, care retransmitea postul tv „HTB” din Federația Rusă, producând și emisiuni autohtone, dar și alte instituții media afiliate Partidului Socialiștilor.

În 2022, Lungu a „aderat” la trustul media afiliat lui Ilan Șor și a moderat emisiunea „PULS” difuzată de Orizont TV, televiziune afiliată lui Ilan Șor, care a preluat mai multe programe ale postului TV6, licența căreia a fost suspendată la sfârșitul anului trecut de către Comisia pentru Situații Excepționale.

În septembrie 2023, liderul Partidului „Șansă” Alexei Lungu a fost numit primar interimar al orașului Orhei.

Cum a apărut Partidul „Șansă”

După declararea neconstituționalității Partidului Șor, în locul său a apărut o altă formațiune politică, cu același nume – Blocul Ș.O.R., format din două partide necunoscute până atunci: Partidul Moldovenesc „Ai Noștri” și Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”. Anunțul despre crearea blocului a fost făcut de Ilan Șor, fostul lider al Partidului Șor.

Între timp, partidul „Ai noștri” a fost redenumit în Partidul Politic „ȘANSĂ”, iar în mai puțin de două săptămâni, la cârma partidului s-au succedat doi lideri. După câteva zile în care președintă a partidului a fost o oarecare Olga Ursatîi, noul președinte al partidului „ȘANSĂ” a devenit jurnalistul Alexei Lungu.

Recent, Partidul „Șansă” a anunțat că își unește oficial forțele cu echipa politicianului fugar Ilan Șor.

Reamintim că Ilan Șor a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea. Acesta s-ar afla în Israel, de unde a „orchestrat” mai multe proteste anti-guvernamentale plătite, la Chișinău. Șor a fost condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de închisoare, în dosarul „Frauda bancară”. Autoritățile de la Chișinău au cerut extrădarea politicianului în Moldova – cerere la care Israelul nu a răspuns, deocamdată.

***

Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Pentru funcția de primar al municipiului Orhei intenționează să lupte și Sergiu Stanciu. Acesta este candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate. De menționat că Stanciu este administratorul Arena Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: