Alexei Navalnîi a fost externat din spitalul din Berlin
Full Article 2 minutes read

Alexei Navalnîi a fost externat din spitalul din Berlin

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost externat din spitalul Charite din Berlin, unde a fost transportat după ce ar fi fost otrăvit cu o substanță din categoria „Noviciok”. Despre acest lucru a anunțat administrația clinicii, într-un comunicat de presă publicat pe 23 septembrie.

„Starea pacientului s-a îmbunătățit suficient pentru a fi externat. Alexei Navalnîi s-a tratat în clinica „Charite” timp de 32 de zile, 24 dintre care a fost în secția de reanimare. Reieșind din starea actuală a pacientului, medicii consideră că este posibilă însănătoșirea deplină a acestuia. Dar este prea devreme pentru a aprecia urmările posibile pe termen lung în urma otrăvirii sale”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul spitalului.

Amintim că, pe 20 august, lui Alexei Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor din orașul Tomsk spre Moscova. Politicianul a intrat în comă și a fost spitalizat de urgență în orașul Omsk. Peste două zile, el a fost transportat la Berlin. Pe 2 septembrie autoritățile din Berlin au declarat că Navalnîi ar fi fost otrăvit cu o substanță toxică din categoria „Noviciok”. Pe 7 septembrie, medicii l-au scos pe Navalnîi din coma indusă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: