Alianța pe flancul drept se extinde: CUB a aderat la cele 3 partide 
Full Article 2 minutes read

Alianța pe flancul drept se extinde: CUB a aderat la cele 3 partide 

Partidul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), condus de fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Igor Munteanu, a aderat la blocul Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor (LOC) și Partidul Schimbării. Cele din urmă, în decembrie 2023, au format o coaliție de dreapta în contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Despre aderarea CUB la blocul politic a anunțat pe 25 februarie Igor Munteanu. 

În timpul unor declarații de presă, liderul CUB Igor Munteanu a spus că această decizie s-a luat în cadrul unei ședințe comune a birourilor politice a celor patru partide.

„Prin unificarea forțelor democratice răspundem astfel apelului cetățenilor la unitate, la profesionalism și la responsabilitate. Pentru că doar așa vom putea împreună să facem vocea auzită a cetățenilor, vocea autentică a celor care așteaptă din partea unei guvernări mai multă atenție. (…) Aderând la acest bloc politic și electoral, dorim să contribuim la întărirea instituțiilor democratice și pluraliste care să asigure cetățenilor bunăstare și stabilitate”, a comunicat Munteanu.

„Suntem obligați să creăm o platformă politică comună, care va da speranță cetățenilor noștri și o alternativă politică credibilă, fiabilă, vizionară, care va asigura parcursul european al Republicii Moldova”, a spus la rândul său liderul Partidului Schimbării Ștefan Gligor.

***

În decembrie 2023, Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor și Partidul Schimbării au anunțat despre formarea unei coaliții de dreapta în contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Partidele au inițiat pregătirile pentru următoarele alegeri prin formarea unor echipe comune la nivel local și central și susținerea reciprocă a aleșilor locali de la Platforma DA, LOC și Partidul Schimbării. NewsMaker a povestit atunci cine a făcut echipă comună și ce ratinguri au. Pot sau nu aceștia deveni o alternativă a PAS la următoarele alegeri parlamentare sau posibili parteneri într-o viitoare coaliție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: