VIDEO Alinierea la sancțiunile împotriva Rusiei este o condiție impusă de UE? Răspunsul lui Nicu Popescu 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Alinierea la sancțiunile împotriva Rusiei este o condiție impusă de UE? Răspunsul lui Nicu Popescu 

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a spus că susținerea sancțiunilor de către Republica Moldova, impuse Federației Ruse, nu sunt printre solicitările Uniunii Europene. O declarație în acest sens a fost făcută de oficialul moldovean la emisiunea InPROfunzime de la ProTV Chișinău. 

Popescu a fost întrebat dacă ralierea la sancțiunile impuse Rusiei este o condiție care i s-a impus Republicii Moldova.

„Ați văzut care sunt recomandările Comisiei Europene legate de procesul nostru de reforme, aceste ralieri nu sunt printre aceste semnale și solicitări din partea Uniunii Europene”, a precizat oficialul.

În același timp, el a menționat că politica externă a Republicii Moldova „este un lucru care se discută cu partenerii noștri străini”.

„Am spus acest lucru de mai mult timp, inclusiv politica noastră față de sancțiuni, este un subiect pe care l-am discutat și l-am coordonat, și l-am agreat de foarte mult timp cu partenerii noștri și nu creează o problemă pentru parcursul nostru de aderare la Uniunea Europeană”, a conchis Popescu.

De menționat că pe 23 iunie, Consiliul European a acordat Moldovei și Ucrainei statutul de candidat la UE.

Mai târziu, președintele Parlamentului Igor Grosu a spus că Republica Moldova va susține sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei, urmare a invaziei Federației Ruse în țara vecină: „Evident, noi o să fim solidari în continuare cu UE, pentru că menirea acestor sancțiuni este să descurajeze războiul. (…) Trebuie să ajungem prin toate metodele diplomatice posibile să oprim ostilitățile”, a declarat Grosu, la Moldova 1.

Amintim că reprezentanții Consiliul European, în concluziile summitului din 23 iunie, au cerut „tuturor țărilor să se alăture sancțiunilor UE împotriva Rusiei, în special țărilor candidate”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: