Alunecări de teren pe strada T. Strișcă. Ceban: actele pentru construcția blocurilor nu au fost eliberate în mandatul meu
Full Article 2 minutes read

Alunecări de teren pe strada T. Strișcă. Ceban: actele pentru construcția blocurilor nu au fost eliberate în mandatul meu

Primăria municipiului Chișinău anunță despre alunecări de teren, în sectorul Telecentru al capitalei. În pericol s-ar afla mai multe blocuri de locuit, susțin responsabilii de la Primărie. Edilul Ion Ceban a atras atenția în ședința din 25 martie a serviciilor municipale că actele pentru construcții nu au fost eliberate în timpul mandatului său. Primarul le-a cerut subalternilor săi nu doar să informeze, dar și să telefoneze zilnic instituțiile abilitate, pentru a lua măsurile care se impun.  

„Vă rog să ne spuneți la alunecările de teren de la Telecentru pe cine ați anunțat și care este situația, pentru că oamenii acolo se deranjează și trebuie să fie foarte clar că nu este vorba de careva acte sau documente eliberate în mandatele curent sau precedent al nostru. Dar, totuși, situația este cu zone sporite de risc și rog în această privință să ne informați ce se întâmplă, cine se face responsabil, care sunt pașii următori”, a declarat Ion Ceban în timpul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.

Pretorul sectorului Centru, Vlad Hîncu, a anunțat că alunecări de teren au fost înregistrate pe adresele din spatele blocurilor din strada Tudor Strișcă 6 și 6/1.

„Sunt construcțiile Exfactor. Sunt alunecări și pe următoarele construcții din zona casei „Braus”. Toate alunecările de teren au loc înspre parcul Valea Trandafirilor. Despre ce se întâmplă acolo au fost anunțate toate instituțiile responsabile, a fost convocată Comisia Situații Excepționale Centru pe subiectul alunecărilor de teren. Toți membrii au fost informați iar responsabilii s-au deplasat la fața locului. La moment, am transmis toate materialele tuturor instituțiilor responsabile de acest domeniu”, a declarat Vlad Hîncu.

În replică, edilul Ion Ceban le-a cerut subalternilor săi nu doar să transmită demersuri, dar și să telefoneze responsabilii de la instituțiile statului responsabile „de dimineață până seara”.

„Să iasă responsabilii. Nu dă Doamne să intrăm într-o zonă de risc pentru locuitori”, a conchis edilul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: