„Am adunat echipa de vis”. Virtualul Ilan Șor a anunțat în locul Evgheniei Guțul cine va conduce Găgăuzia în următorii ani
Full Article 3 minutes read

„Am adunat echipa de vis”. Virtualul Ilan Șor a anunțat în locul Evgheniei Guțul cine va conduce Găgăuzia în următorii ani

Găgăuzia și-a ales membrii în Comitetul Executiv. Componența acestui a fost anunțată în dimineața zilei de politicianul fugar, Ilan Șor, în cadrul unui briefing anunțat de bașcanul Evghenia Guțul. „O echipă de vis” – așa a caracterizat Șor noul Executiv de la Comrat, în timp ce Guțul a promis să îmbunătățească viața găgăuzilor, alături de echipa sa.

„Principala sarcină a echipei noastre este de a dezvolta și a uni Găgăuzia. Trebuie să asigurăm un viitor prosper pentru autonomie. Echipa noastră este o echipă de unitate națională. Este important să facem față provocărilor și dificultăților împreună, având la bază profesionalismul și buna cooperare. (…) Vom genera împreună schimbări pozitive în Găgăuzia”, a declarat noul bașcan al Găgăuziei, Evghenia Guțul, care și-a făcut apariția în fața mulțimii adunate în scuarul Comitetului Executiv de la Comrat, alături de viitorii membri ai instituției.

La scurt timp, după discursul Evgheniei Guțul, online, pe un ecran special montat, și-a făcut apariția politicianul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”. Șor a anunțat fiecare membru al echipei alături de care Guțul va conduce Găgăuzia, în aplauzele mulțimii.

„Am prezentat astăzi găgăuzilor echipa de vis – oameni de care are nevoie Găgăuzia, profesioniști, bine pregătiți. (…) La luptă, tovarăși!”, a declarat Șor.

Ne bazăm pe tine, Ilan Mironovici!”, i-au răspuns, în replică, oamenii adunați la eveniment.

Așadar, adjuncții Evgheniei Guțul au fost numiți activistul civic Mihai Vlah, deputatul Adunării Populare din Găgăuzia, fost candidat la funcția de bașcan, Victor Petrov și primarul de Orhei, Pavel Verejanu.

Din componența noului Comitet Executiv al Găgăuziei mai fac parte fostul deputat și șef CNAMUP Boris Golovin, care va răspunde de departamentul sănătate. Șeful administrației regiunii Comrat a fost numit Alexandru Panov, al regiunii Ceadîr-Lunga – Gheorghe Marangoz, iar al raionului Vulcănești – Petru Ceban.

Agenția de Promovare a Investițiilor va fi condusă de Natalia Cojocari, în timp ce la Centru de Cercetare din regiune vine în funcție Irina Constantinova. Departamentul Serviciului Informații și Securitate va fi condus de Valerii Rotari. Alte nume din actualul Executiv al Găgăuziei pot fi consultate AICI.

Amintim că Evghenia Guțul a anunțat pe 21 iulie că a încheiat selecția membrilor Executivului de la Comrat cu ajutorul unor specialiști în recrutare din Sankt Petersburg. Guțul nu a precizat, însă, atunci, din ce bani au fost angajați „specialiștii” din Rusia și nici cum se numește compania care a selectat membrii Comitetului Executiv. Bașcanul a precizat doar că grupul ar fi fost condus de Irina Vorobiova, despre care spunea că ar fi „unul dintre cei mai buni specialiști ruși în domeniul său”.

Evghenia Guțul a fost învestită oficial în funcție pe data de 18 iulie, în cadrul unei ceremonii somptuoase la care au participat, inclusiv, vedete din Turcia. Alături de noul bașcan nu au fost însă, nici ex-guvernatorul UTA Găgăuzia Irina Vlah, nici conducerea de vârf a Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: