Guțul a angajat o firmă din Sankt Petersburg, ca să-i găsească angajați la Comrat: „Nu am vrut incompetenți în echipă”
Full Article 2 minutes read

Guțul a angajat o firmă din Sankt Petersburg, ca să-i găsească angajați la Comrat: „Nu am vrut incompetenți în echipă”

Noul bașcan al UTA Găgăuzia anunță că a selectat echipa viitorului Comitet Executiv din autonomie cu ajutorul unor specialiști în recrutare din Sankt Petersburg. Evghenia Guțul susține că, după selecția care a durat aproximativ o lună, au fost identificate 25 de persoane. Numele acestora ar urma să fie anunțate în timpul apropiat.   

„Sarcina principală a fost de a găsi angajați competenți și calificați care să lucreze în beneficiul regiunii. De acest lucru s-a ocupat un grup de experți din Sankt Petersburg, specializat în recrutare și cu o vastă experiență internațională”, anunță Evghenia Guțul.

Guțul nu a precizat, însă, în postarea sa, din ce bani au fost angajați „specialiștii” din Sankt Petersburg și nici cum se numește compania care a selectat viitorii membri ai Comitetului Executiv. Bașcanul precizează doar că grupul ar fi fost condus de Irina Vorobiova, despre care spune că ar fi „unul dintre cei mai buni specialiști ruși în domeniul său”.

Amintim în acest context că politicianul fugar, Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a chemat, la mijlocul lunii iunie, curent, moldovenii din țară, dar și de peste hotare, să facă parte din conducerea Găgăuziei. Atunci Șor, care se ascunde de justiție în Israel, a declarat că viitorii membri ai Comitetului Executiv al autonomiei vor fi aleși pe „principiul meritocrației”, de o „companie internațională” specializată în selectarea cadrelor. Nici Șor nu a precizat atunci, însă, din ce bani își propune să angajeze „specialiștii” la care a făcut trimitere.

Evghenia Guțul a fost învestită oficial în funcție pe data de 18 iulie, în cadrul unei ceremonii somptuoase la care au participat, inclusiv, vedete din Turcia. Alături de noul bașcan nu au fost însă, nici ex-guvernatorul UTA Găgăuzia Irina Vlah, nici conducerea de vârf a Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: