„Am ascultat sfatul specialiștilor”. Primarul capitalei s-a vaccinat împotriva gripei
Full Article 1 minutes read

„Am ascultat sfatul specialiștilor”. Primarul capitalei s-a vaccinat împotriva gripei

Primarul capitalei Ion Ceban s-a vaccinat împotriva gripei sezoniere. În dimineața de 29 noiembrie, acesta a publicat o fotografie pe pagina sa de Facebook și a îndemnat și ceilalți cetățeni să-i urmeze exemplul. 

„Am ascultat sfatul specialiștilor și am administrat vaccinul. Vaccinul este cea mai sigură și eficientă metodă de protecție împotriva gripei. Medicii spun că astfel putem evita suprasolicitarea sistemului medical din cauza gripei sezoniere pe lângă cazurile cu noul coronavirus. Vaccinul este gratuit”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Pe 27 noiembrie, în Republica Moldova a ajuns cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal  în cantitate de 93 000 de doze din lotul de 100 000 doze, achiziționate din Federația Rusă.

Anterior, a fost recepționată prima tranșă de 7000 doze de vaccin antigripal din același lot. Alte 100 000 de doze urmează a fi livrate în țară la începutul lunii decembrie curent (85 000 de doze, oferite cu titlu de donație din partea Statelor Unite ale Americii și 15 000 de doze achiziționate de către Republica Moldova prin intermediul UNICEF).

Imunizarea contra gripei sezoniere este gratuită.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: