„Am discutat despre depășirea crizei politice”. Maia Sandu, după întrevederea cu secretarul general al Consiliului Europei
Full Article 2 minutes read

„Am discutat despre depășirea crizei politice”. Maia Sandu, după întrevederea cu secretarul general al Consiliului Europei

Șefa statului, Maia Sandu, a participat la lansarea Planului de acțiuni al Consiliului Europei (CoE) pentru Republica Moldova pentru anii 2021-2024. Documentul conține proiecte și intervenții în domenii precum reforma justiției, combaterea corupției, sprijinirea independenței mass-media, eliminarea discriminării, torturii și relelor tratamente, combaterea violenței împotriva femeilor și copiilor, consolidarea autonomiei locale.

Acesta este al treilea plan de acțiuni al CoE pentru Republica Moldova și presupune intervenții în valoare estimativă de 13,7 milioane de euro. Fondurile provin din contribuțiile statelor membre ale CoE, dar și statelor terțe și ale unor organizații internaționale, precum și din bugetul de bază al CoE.

Înainte de ceremonia de lansare, Maia Sandu, a avut o întrevedere bilaterală cu Marija Pejčinović Burić, secretarul general al Consiliului Europei, și echipa sa de la Strasbourg.

„Am discutat despre situația din țara noastră, despre pașii următori pentru depășirea crizei politice după decizia Curții Constituționale din 15 aprilie, precum și despre eforturile noastre de a combate efectele crizei pandemice din Moldova. I-am relatat doamnei secretar general viziunea mea pentru țară și prioritățile mandatului meu prezidențial în materie de stat de drept, combaterea corupției și consolidarea instituțiilor statului”, a spus Maia Sandu.

Totodată, oficialii au mai discutat despre situația drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Menționăm că Maia Sandu efectuează o vizită oficială la Strasbourg. Șefa statului va avea întrevederi cu mai mulți oficiali de rang înalt, inclusiv cu secretarul general al Consiliului Europei (CoE), cu președintele Adunării Parlamentare a CoE, dar și cu președintele Comisiei de la Veneția.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: