„Am primit rezultatul testului și nu prezint pericol”. Petru Jardan a explicat de ce a lipsit de la ședințele parlamentului
Full Article 3 minutes read

„Am primit rezultatul testului și nu prezint pericol”. Petru Jardan a explicat de ce a lipsit de la ședințele parlamentului

Deputatul Partidului „ȘOR” Petru Jardan a participat la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități din 20 martie, după ce a fost testat negativ la COVID-19. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a precizat că deține doar cetățenia Republicii Moldova și nu intenționează să se eschiveze de la acțiunile de urmărire penală. 

„Pentru a evita speculațiile care au apărut în ultimul timp. Ca să fac claritate: ținând cont de anumite simptome pe care le-am avut la începutul săptămânii: febră, starea generală… și ținând cont de faptul că avem trei colegi infectați cu COVID, am decis să nu supun riscului pe nimeni și să nu apar nici miercuri la Comisia de specialitate, nici joi la ședința parlamentului, nici vineri la ședința parlamentului și am prezentat o cerere”, a declarat Petru Jardan.

Deputatul fracțiunii Partidului „ȘOR” a precizat că s-a testat la COVID-19 și rezultatul este negativ.

„Deja am primit rezultatul testului și nu prezint pericol. Referitor la speculațiile care au apărut din partea unor colegi deputați, precum că aș avea intenția de a mă ascunde, de a fugi… aiureli care țin de domeniul PR-ului politic, vreau să declar că nu dețin dublă cetățenie, sunt cetățean doar al Republicii Moldova și nu am de gând să fug, să mă eschivez de la acțiunile de urmărire penală”, a subliniat Jardan.

***

Reacția vine după ce, în ajun, în cadrul unui briefing de presă, deputata Marina Tauber a precizat că Petru Jardan a lipsit de la cele două ședințe plenare ale parlamentului din această săptămână fiindcă așteaptă rezultatul testului la coronavirus.

Amintim că procurorul general a solicitat ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov. Comisia juridică, numiri și imunități a examinat sâmbătă, 20 martie, cererea procurorului general, iar duminică urmează să se convoace Biroul permanent al parlamentului.

Potrivit Procuraturii Generale, Denis Ulanov este cercetat sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

În cazul lui Petru Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: