„Am putea recurge la plafonarea prețurilor la anumite produse”. Dodon avertizează agenții economici care scumpesc obiectele de primă necesitate
Full Article 2 minutes read

„Am putea recurge la plafonarea prețurilor la anumite produse”. Dodon avertizează agenții economici care scumpesc obiectele de primă necesitate

Președintele Igor Dodon a anunțat miercuri, 18 martie, că guvernul ar putea fi nevoit să recurgă la plafonarea prețurilor la anumite produse de primă necesitate. Declarația a fost făcută după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. 

„Am văzut că la unele produse s-au majorat prețurile. Vă preîntâmpinăm: magazinele comerciale, în special în ceea ce ține de produsele de primă necesitate. Nu există premise pentru majorarea prețurilor. Opriți aceste speculații, în caz contrar, în cadrul regimului de urgență, vom fi nevoiți să recurgem la plafonarea prețurilor la unele produse de strictă necesitate”, a spus Igor Dodon.

„Agenții economici care speculativ majorează prețurile: veți fi penalizați, iar prețurile vor fi plafonate. Noi avem rezerve suficiente pe intern și nu avem probleme în ceea ce ține de securitatea alimentară. În ceea ce ține de importuri: au fost câteva probleme la frontiera cu Slovenia, Ungariei și României, dar au fost soluționate. Rețelele de comerț: nu aveți motive să majorați prețurile!”, a adăugat șeful statului.

Igor Dodon a mai spus că guvernul este la etapa elaborării unui pachet de măsuri a susținere a sectorului real al economiei.

Amintim că și Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) a solicitat miercuri, 18 martie, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică să efectueze controale inopinate în cazul agenților economici asupra cărora există bănuieli că au majorat prețurile la anumite produse.

În Republica Moldova a fost declarată stare de urgență pentru 60 de zile, începând cu 17 martie, în vedere situația epidemiologică legată de răspândirea cornavirusului de tip nou COVID-19. Până acum, au fost confirmate 36 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Două persoane s-au vindecat, iar o femeie a decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: