„Am votat pentru unirea cu România”. Dorin Chirtoacă și-a exercitat dreptul la vot
Full Article 2 minutes read

„Am votat pentru unirea cu România”. Dorin Chirtoacă și-a exercitat dreptul la vot

Candidatul Blocului electoral „UNIREA” la funcția de președinte al țării Dorin Chirtoacă și-a exercitat dreptul la vot. Acesta s-a prezentat de unul singur la secția de votare, fiind echipat cu mască și mănuși de protecție și cu propriul pix.

„Am votat pentru unirea cu România și împotriva confiscării Republicii Moldova de către cei de la Kremlin prin manipulare, minciună, rețele de spionaj și neparticiparea noastră la vot. Astăzi, de la 7 dimineața până la 9 seara puterea aparține cetățenilor. Toți politicienii suntem pe zero”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Amintim că Dorin Chirtoacă figurează cu numărul 8 în buletinele de vot.

***

Amintim că pe 1 noiembrie în Republica Moldova se desfășoară alegerile prezidențiale. În listele electorale sunt incluși 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. Pentru validarea scrutinului este necesar să  participe nu mai puțin de 1/3 din alegători, adică circa 1 mln de oameni.

Alegătorii pot vota pentru unul dintre cei 8 candidați înscriși în cursa electorală: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

În țară, au fost deschise 2143 de secții de votare, inclusiv 42 pentru alegătorii din Transnistria. În afara țării au fost deschise 139 secții de votare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: