Ambasada SUA condamnă incendierea Centrului NATO de la Chișinău: „Un act de violență”
Full Article 1 minutes read

Ambasada SUA condamnă incendierea Centrului NATO de la Chișinău: „Un act de violență”

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) la Chișinău a venit cu o reacție la incendiul de la Centrului de Informare și Documentare privind NATO, amplasat în campusul Universității de Stat din Moldova (USM). Diplomația a condamnat public, pe 9 februarie, „actul de violență” comis asupra Centrului.

Amintim că un incendiu a izbucnit în seara zilei de 8 februarie la Centrul de informare NATO, care se află pe teritoriul USM. Pompierii și salvatorii au intervenit cu două autospeciale pentru a stinge flăcările, care au mistuit două uși ale Centrului. Cauza arderii încă se stabilește.

Reprezentanții Universității cred că „în mod intenționat a fost incendiată clădirea”. Totodată au dat asigurări că procesul de studii nu a fost afectat.

„Actul de violență” a fost condamnat inclusiv de Centrul NATO, care și-a manifestat „profunda îngrijorare” de consecințele acestuia. „Colaborăm strâns cu autoritățile competente pentru a investiga acest incident și pentru a aduce în fața justiției pe cei responsabili”, au precizat reprezentanții Centrului.

De menționat că oamenii legii au anunțat pe 9 februarie că examinează versiunea unei incendieri cu intenție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: