Ambasada Rusiei în Moldova suspendă recepționarea cererilor pentru pașapoarte biometrice. Care este motivul
Full Article 1 minutes read

Ambasada Rusiei în Moldova suspendă recepționarea cererilor pentru pașapoarte biometrice. Care este motivul

Misiunile diplomatice ale Rusiei din străinătate au suspendat, din 26 august, acceptarea documentelor pentru pașapoarte biometrice. Acest lucru a fost anunțat de departamentul consular al Ministerului de Externe al Rusiei. De asemenea, astfel de informații sunt postate pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la Chișinău, scrie NM.

„Din motive tehnice, din 26 august 2022, acceptarea cererilor de eliberare a pașapoartelor care conțin un suport electronic de stocare (valabil 10 ani) se suspendă temporar. Reluarea recepției va fi anunțată suplimentar”, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Potrivit canalului Telegram al departamentului consular, decizia de suspendare a eliberării acestora în străinătate se datorează nevoii de reformatare a suporturilor electronice cuprinse în pașaport.

Un mesaj similar a apărut pe pagina Ambasadei Rusiei în Moldova: „Din 26 august 2022, din motive tehnice, acceptarea documentelor pentru eliberarea pașapoartelor de nouă generație (biometrice, pe 10 ani) se suspendă temporar. Reluarea acceptării documentelor va fi anunțată ulterior”.

Nu este încă clar dacă pașapoartele biometrice vor fi eliberate sau nu chiar și în Rusia.

Pașapoartele biometrice rusești sunt valabile 10 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: