Amendă de 42 mii de lei pentru Cinema 1. Constatările Curții de Apel privind conținutul postului TV
Full Article 2 minutes read

Amendă de 42 mii de lei pentru Cinema 1. Constatările Curții de Apel privind conținutul postului TV

Completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău a decis să mențină decizia Consiliului Audiovizualului (CA) de sancționare cu 42 000 lei a postului Cinema 1 și să anuleze încheierea din 21 aprilie 2023 a Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani.

În decembrie 2022, postul TV Cinema 1 a fost sancționat cu trei amenzi în sumă de 42 000 de lei pentru insuficiență de programe locale, inclusiv în limba română și în orele de maximă audiență.

Fondatorul serviciului media „A. Video-Content” SRL a solicitat anularea amenzilor în instanța de judecată, afirmând că a fost clasificat ca furnizor național în mod incorect, că producerea programelor locale cu durata de 8 ore zilnic este dificilă și că ar exista pericolul de producere a unor prejudicii ireparabile.

Prin hotărârea din 21 aprilie 2023, prima instanță a admis cererea furnizorului.

Pe 10 iulie 2023, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul CA din 17 mai ca fiind întemeiat și a decis să caseze încheierea primei instanțe.

Curtea de Apel a constatat că producerea unor astfel de prejudicii nu a fost argumentată și nici probată suficient și obiectiv, iar admiterea cererii „A. Video-Content” SRL a fost neîntemeiată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: