Amendă de până la 3.000 lei pentru cei care ofensează cadrele didactice. Proiectul de lege, avizat de deputați
Full Article 2 minutes read

Amendă de până la 3.000 lei pentru cei care ofensează cadrele didactice. Proiectul de lege, avizat de deputați

Ofensarea în public a cadrelor didactice de către elevi sau părinți ar putea fi sancționată cu amendă de până la 3.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității. Totodată, în cazul actelor de violență, se prevăd amenzi de 68 de mii de lei sau chiar închisoare. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat astăzi, 11 decembrie, de Comisia securitate, apărare și ordine publică a parlamentului.

Proiectul prevede sancționarea penală a actelor de huliganism împotriva personalului didactic.

Potrivit proiectului, acțiunile de violență asupra cadrelor didactice vor fi calificate ca și acțiuni de huliganism și vor fi pedepsite cu amenzi de până la 68 000 sau cu închisoare de până la 5 ani.

Totodată, acțiunile de huliganism nu prea grav, adică acostarea jignitoare în locuri publice a personalului didactic, vor fi sancționate cu amenzi de până la 3 000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 60 de ore.

Cadrele didactice vor fi obligate să comunice imediat despre orice caz suspect sau confirmat de abuz, violență fizică sau verbală asupra lor sau a colegilor din partea elevilor, studenților, părinților și altor persoane. Totodată, elevii și părinții vor fi obligați să manifeste respect față de cadrele didactice, să nu admită cazuri de violență, să comunice orice caz suspect sau confirmat de violență.

Proiectul urmează a fi dezbătut în plenul parlamentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: