Amenzi și muncă în folosul comunității: 58 de persoane din Moldova, sancționate că au dat foc la vegetația uscată
Full Article 1 minutes read

Amenzi și muncă în folosul comunității: 58 de persoane din Moldova, sancționate că au dat foc la vegetația uscată

58 de persoane din Republica Moldova au fost sancționate după ce au dat foc la vegetația uscată și deșeurile menajere. Au fost întocmite 58 de procese-verbale, dintre care 42 în sumă de 234 000 lei și 16 procese-verbale cu aplicarea a 640 ore de muncă neremunerată în folosul comunității. 

58 de persoane au fost sancționate de Inspectoratul pentru Protecția Mediului și Inspectoratele de Poliție, după ce au dat foc intenționat la vegetația uscată și deșeurile menajere. Datele au fost comunicate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Au fost întocmite 58 de procese-verbale, dintre care 42 în sumă de 234 000 lei și 16 procese-verbale cu aplicarea a 640 ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Sancționările au fost aplicate în mai multe raioane ale țării, printre care Bălți, Soroca, Edineț, Cahul, Glodeni, Drochia, Dubăsari, Sîngerei, Rîșcani, Fălești, dar și UTA Găgăuzia.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului 2024 pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 1 080 cazuri de ardere a vegetației uscate, care au afectat o suprafață de 2278,32 ha.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: