Americanii imunizați cu seruri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentelor vor putea călători în UE
Full Article 2 minutes read

Americanii imunizați cu seruri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentelor vor putea călători în UE

Americanii care au fost vaccinați împotriva COVID-19 ar trebui să poată călători în Europa în această vară. Declarația a fost făcută de către președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează Reuters. Aceasta a menționat că locuitorii SUA sunt imunizați cu preparate aprobate de Agenția Europeană a Medicamentelor. Oficialul nu a precizat ce se va întâmpla cu turiștii imunizați cu alte seruri.

„Americanii, din câte văd, folosesc vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentelor. Acest lucru va permite libera circulație și călătoriile către Uniunea Europeană”, a declarat șefa executivului european.

Von der Leyen nu a precizat însă când vor putea fi reluate călătoriile, afirmând că aceasta va depinde de situația epidemiologică. De asemenea, aceasta nu a menționat dacă persoanele vaccinate cu alte seruri vor putea, la fel, să călătorească în spațiul UE.

„Situația se îmbunătățește însă în SUA, după cum se îmbunătățește, să sperăm, și în Uniunea Europeană”, a conchis aceasta.

UE a suspendat în mare măsură călătoriile neesențiale acum mai bine de un an. Deocamdată, Agenția Europeană a Medicamentelor a aprobat pentru imunizarea anti-Covid patru vaccinuri: al consorțiului americano-german Pfizer și BioNTech, cel al producătorului american Moderna, serul britanico-suedez AstraZeneca și preparatul companiei americane Johnson & Johnson.

Serul rusesc Sputnik V este în proces de examinare de către EMA.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: