Andrei Năstase anunță inițiarea discuțiilor cu alte partide, pentru depășirea crizei. Reacția PAS
Full Article 3 minutes read

Andrei Năstase anunță inițiarea discuțiilor cu alte partide, pentru depășirea crizei. Reacția PAS

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase a inițiat discuții cu liderii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în vederea găsirii unei soluții pentru ieșirea din criza politică. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a PAS a declarat că reprezentanții formațiunii vor merge la consultări.

„Politicienii responsabili sunt doar cei care știu cum și reușesc să găsească soluții în favoarea oamenilor, fără a se abate de la litera și spiritul legii și fără a compromite prin abordările, deciziile și activitatea lor idealul național, democrația, statul de drept și dreptul poporului la un viitor mai bun. Platforma DA își asumă în continuare misiunea de a găsi soluții și a scoate țara din criză și de a organiza exemplar viitoarele alegeri”, a declarat Năstase.

Liderul Platformei DA a anunțat că a inițiat discuții cu liderii altor partide.

„Am demarat deja exercițiul necesar, democratic, de a discuta cu șefii partidelor pro-europene responsabile din parlamentul Republicii Moldova și, mai întâi de toate, cu PAS, și ulterior să discutăm și cu alte partide responsabile din parlament și din afara lui. Trebuie să căutăm soluții pentru oameni și nu pretexte împotriva lor”, a declarat Năstase.

Contactată de NM, Aurica Rusnac-Jardan a declarat: „vom merge la discuții pentru clarificarea pozițiilor partidelor și căutarea soluțiilor pentru îndeplinirea voinței cetățenilor”.

Tot astăzi, liderul PSRM Igor Dodon a anunțat că socialiștii vor iniția discuții cu reprezentanții celorlalte fracțiuni și grupuri parlamentare pentru a începe un dialog, în vederea depășirii crizei politice.

***

Amintim că, pe 23 februarie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată, repetat, la funcția de premier, în pofida faptului că majoritatea parlamentară a propus candidatura Marianei Durleșteanu. Magistrații Curții Constituționale au ajuns la concluzia că șefa statului trebuie să desfășoare noi consultări cu fracțiunile parlamentare.

Seara, președinta Maia Sandu a susținut un briefing de presă. Aceasta nu a precizat cum anume va acționa în continuare, însă a argumentat că „poporul va decide soarta țării la alegerile anticipate sau la un referendum”.

Ulterior, liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat că socialiștii va insista în continuare pe candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. O poziție similară a anunțat în dimineața de 24 februarie și Platforma „Pentru Moldova” din care face parte fracțiunea Partidului „ȘOR” și deputații neafiliați care au părăsit Partidul „Pro Moldova”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: