Andrian Candu s-a retras din funcția de președinte al partidului PRO MOLDOVA
Full Article 2 minutes read

Andrian Candu s-a retras din funcția de președinte al partidului PRO MOLDOVA

Andrian Candu s-a retras din funcția de președinte PRO MOLDOVA. Anunțul a fost făcut în seara de 29 octombrie, pe site-ul formațiunii. Președintele interimar al partidului a devenit Boris Foca.

Consiliul Național Politic PRO MOLDOVA l-a votat în calitate de președinte interimar al formațiunii pe Boris Foca, după ce președintele Andrian Candu și-a prezentat demisia. Boris Foca este membru PRO MOLDOVA de la fondarea partidului, are 39 de ani, este lector universitar, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China. Are o bogată experiență de manager atât în afaceri, cât și în sectorul asociativ.

Andrian Candu s-a retras din funcția de președinte al partidului PRO MOLDOVA

Pro Moldova

În aceeași ședință, Consiliul a aprobat o nouă componență a Biroului permanent și l-a desemnat pe Radu Crețu în funcția de secretar general al partidului, după demisia lui Vladimir Cebotari.

De asemenea, CNP a votat pentru instituirea funcției de secretar general executiv, aceasta fiind preluată de către Igor Melnic.

Menționăm că, potrivit statutului formațiunii, Conducerea partidului urmează să fie aleasă la următorul Congres al Partidului PRO MOLDOVA. În același timp, organul de conducere între două congrese este Consiliul Național Politic.

Partidul Politic PRO MOLDOVA și-a început activitatea în februarie 2020, după ce un grup de deputați în frunte cu Andrian Candu, au anunțat că părăsesc Partidul Democrat din Moldova și vor crea un grup parlamentar propriu.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: