Angajații Institutului de Medicină Urgentă s-au vaccinat cu doza booster împotriva Covid-19
Full Article 2 minutes read

Angajații Institutului de Medicină Urgentă s-au vaccinat cu doza booster împotriva Covid-19

În prima săptămână de la introducerea dozei booster de vaccin împotriva COVID-19, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă (IMU) s-au imunizat 300 de persoane. Într-un comunicat emis de instituție, pe 7 decembrie, se menționează că este planificat să fie vaccinate același număr de persoane și în această săptămână.

„Vaccinarea este unica metodă de prevenire reală a infecției și unica metodă prin care dacă organismul se infectează poate trece prin această boală într-o formă ușoară”, a spus directorul Institutului, Mihail Ciocanu.

Doza booster se aplică în Republica Moldova, începând din 29 noiembrie curent. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Doza suplimentară de vaccin împotriva COVID-19 reprezintă o doză adițională, administrată persoanelor sever imuno-compromise și care au un sistem imun slăbit și nu dezvoltă un răspuns imun suficient de puternic. Astfel, e nevoie de o doză suplimentară de vaccin pentru asigurarea  protecției necesare împotriva COVID-19. Doza suplimentară va fi administrată persoanelor din categoria menționată, cu vârsta de peste 18 ani, după 28 de zile de la administrarea dozei a doua de vaccin.

Potrivit Ministerului Sănătății, administrarea dozei suplimentare se va efectua doar în baza recomandării medicului la care pacientul se află la evidență.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: