Angajații MAI, reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de 1,5 mln lei, sunt cercetați penal și pentru contrabandă cu droguri
Full Article 2 minutes read

Angajații MAI, reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de 1,5 mln lei, sunt cercetați penal și pentru contrabandă cu droguri

Angajații MAI, reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de 1,5 milioane lei, de la piața „KM7” sunt cercetați penal și pentru contrabandă cu droguri. Informația a fost confirmată de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), pe 30 noiembrie.

Rezultatele expertizei mărfurilor introduse în țară ilegal au arătat că substanța solidă, cu aspect de praf, depistată de oamenii legii, este heroină. Pe piața neagră, costul acesteia ar fi de aproximativ 200.000 lei.

„Prin urmare, ofițerii Serviciului Vamal s-au autosesizat și au pornit urmărirea penală pentru contrabandă și pentru păstrarea și transportarea drogurilor în proporții deosebit de mari. Investigațiile continuă și sub acest aspect, conexat la dosarul penal de bază, comunicat public la 10 noiembrie 2021”, menționează PCCOCS.

Amitim că, după o documentare de 9 luni de Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, sub conducerea PCCOCS, oamenii legii au stabilit faptul că mărfurile de larg consum erau introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localitățile din Zona de Securitate. De aici, bunurile erau preluate de alți membri ai grupării infracționale, care le transportau pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Moldovei, cu utilizarea plăcuțelor de înmatriculare false și prin eludarea posturilor vamale interne de control.

Pe 10 noiembrie, au fost reţinute în flagrant delict trei persoane, inclusiv doi angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, bănuiți de organizarea schemei infracționale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: