ANI: Fosta ministră a educației Lilia Pogolșa a admis un conflict de interese. Ce pedeapsă riscă?
Full Article 1 minutes read

ANI: Fosta ministră a educației Lilia Pogolșa a admis un conflict de interese. Ce pedeapsă riscă?

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat un conflict de interese admis de către fosta ministră a Educației Lilia Pogolșa și actuala directoare interimară a Institutului de Științe ale Educației.

Potrivit ANI, în anul 2019 acesta a încheiat un contract de prestări servicii în calitate de persoană fizică cu instituția unde asigura interimatul funcției de director.

Contractul a fost semnat prin intermediul unei persoane terțe, cu directorul adjunct al instituției. Astfel, potrivit contractului Pogolșa a prestat servicii de coordonare a cercetătorului științific în cadrul studiilor postdoctorale, în timp ce exercita și funcția de director interimar al aceleiași instituții.

„Pentru serviciile prestate, subiectul ar fi fost remunerat cu suma totală de peste 100  mii de lei”, menționează ANI.

Fosta ministră a Educației nu a declarat la ANI situația de conflict de interese și nici nu s-a abținut de la semnarea acestui contract.

În baza noilor modificări ale legislației ANI, inspectorul de integritate constată încălcarea și poate aplica doar o contravenție pentru nedeclararea conflictului de interese în termenul prevăzut de lege.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: