ANI: Primarul orașului Căușeni riscă o amendă de până la 10 mii de lei și ridicarea mandatului
Full Article 2 minutes read

ANI: Primarul orașului Căușeni riscă o amendă de până la 10 mii de lei și ridicarea mandatului

Primarul orașului Căușeni, Anatolie Donțu, riscă o amendă de până la 10 mii de lei și ridicarea mandatului, după ce ar fi admis un conflict de interese cu tatăl său, informează Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Sursa citată notează că în septembrie 2020, în atenția Primăriei orașului Căușeni a fost înregistrată o petiție în care se semnala despre pretinse nereguli admise de către tatăl primarului la amenajarea construcțiilor pe terenul proprietate publică din orașul Căușeni. Ajunsă pe masa primarului, acesta a repartizat petiția spre soluționare Aparatului Primăriei, fără ca să declare la ANI despre situația de conflict de interese în care se afla față de subiectul vizat în petiție și fără să aștepte o soluție în acest sens.

Ulterior, procedura de examinare a petiției a fost finalizată prin emiterea unui răspuns, fiind semnat de către primar. Astfel, din probatoriul acumulat, inspectorul de integritate precizează că primarul a soluționat o petiție ce viza pe de o parte bunuri imobile, care anterior i-au aparținut și au fost transmise prin donație în proprietatea tatălui.

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a pornit o cauză contravențională pentru nedeclararea și nesoluționarea conflictului de interese de către primarul de Căușeni. Acesta riscă o amendă de la 6000 la 10 000 de lei, precum și ridicarea mandatului de primar. De asemenea, dacă actul emis va rămâne definitiv acesta va fi decăzut din dreptul de a ocupa o funcție de demnitate publică pe un termen de 3 ani și va inclus în Registrul Interdicțiilor.

Primarul orașului Căușeni a declarat pentru ZdG că nu cunoaște despre faptul că ANI a inițiat o procedură de control privind un posibil conflict de interese admis de el. „Eu cred că e glumă”, a spus Anatolie Donțu pentru sursa citată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: