ANI refuză să controleze averea Irinei Vlah: „Cheltuielile suportate nu depășesc veniturile obținute”
Full Article 2 minutes read

ANI refuză să controleze averea Irinei Vlah: „Cheltuielile suportate nu depășesc veniturile obținute”

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) refuză să inițieze controlul averii bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah. Într-o notă informativă publicată, Autoritatea precizează că cheltuielile suportate de Vlah nu depășesc veniturile obținute de aceasta.

ANI a constat, astfel, că pe parcursul deținerii mandatului de guvernator al UTA Găgăuzia, Irina Vlah nu a procurat bunuri mobile și/sau bunuri imobile, iar eventualele alte cheltuieli suportate nu depășesc veniturile obținute pentru această perioadă.

„Urmare a examinării în ansamblu a tuturor circumstanțelor de fapt constatate în baza materialelor acumulate la etapa realizării verificării prealabile, conform principiului pertinenței, concludenții, utilității și veridicității acestora, în temeiul prevederilor art. 31 din Legea nr. 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, refuz în inițierea controlului averii și al intereselor personale în privința dnei Irina Vlah, guvernator al UTA Găgăuzia”, se arată în decizia ANI.

Amintim că, pe 6 iunie, Irina Vlah a anunțat că a fost informată despre faptul că ANI a demarat o anchetă, după publicarea unei investigații jurnalistice privind valoarea garderobei guvernatoarei, care ar depăși substanțial veniturile obținute de aceasta. Politiciana susține că investigația jurnalistică și ancheta ANI ar face parte dintr-o „schemă” a președintei Maia Sandu, care are scopul de a o denigra. În reacție, reprezentanții instituției au negat că ar fi acționat „la comanda Președinției”, așa cum a invocat guvernatoarea autonomiei.

Contactați de NM, reprezentanții Președinției au refuzat să comenteze acuzațiile bașcanului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: