Autoritatea Națională de Integritate îi răspunde Irinei Vlah: Am reacționat în baza informațiilor din presă, nu a Președinției
Full Article 2 minutes read

Autoritatea Națională de Integritate îi răspunde Irinei Vlah: Am reacționat în baza informațiilor din presă, nu a Președinției

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a publicat, pe 8 iunie, o replică la acuzațiile bașcanului Găgăuziei Irina Vlah, nemulțumită că averea sa a intrat în vizorul ofițerilor de integritate. Reprezentanții instituției neagă că ar fi acționat „la comanda Președinției”, așa cum a invocat guvernatoarea autonomiei.

UPDATE 24 IUNIE: Autoritatea Națională de Integritate (ANI) refuză să inițieze controlul averii bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah. Într-o notă informativă publicată, Autoritatea precizează că cheltuielile suportate de Vlah nu depășesc veniturile obținute de aceasta.

„În legătură cu postarea Irinei Vlah din 06 iunie 2023, care indică mesajul indirect că ANI a reacționat la comanda Președinției, ANI informează că pe cazul dat s-a autosesizat în baza unei investigații jurnalistice publicate în presă  Precizăm că inspectorii de integritate respectă legislația. Totodată, menționăm că potrivit prevederilor Legii 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, controlul din oficiu a averii și intereselor personale se inițiază și în baza informațiilor publice”, se arată în comentariu.

Amintim că, pe 6 iunie, Irina Vlah a anunțat că a fost informată despre faptul că ANI a demarat o anchetă, după publicarea unei investigații jurnalistice privind valoarea garderobei guvernatoarei, care ar depăși substanțial veniturile obținute de aceasta. Politiciana susține că investigația jurnalistică și ancheta ANI ar face parte dintr-o „schemă” a președintei Maia Sandu, care are scopul de a o denigra.

Contactați de NM, reprezentanții Președinției au refuzat să comenteze acuzațiile bașcanului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: