ANI: Un fost deputat s-a aflat în mai multe funcții timp de 3 ani și jumătate. Inspectorul de integritate a sesizat Procuratura Generală
Full Article 1 minutes read

ANI: Un fost deputat s-a aflat în mai multe funcții timp de 3 ani și jumătate. Inspectorul de integritate a sesizat Procuratura Generală

Fostul deputat democrat, Cornel Dudnic ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităților, informează Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Sursa citată notează că în perioada 2015-2019, în timpul exercitării mandatului de deputat, subiectul vizat a admis dublă stare de incompatibilitate, deținând alte două funcții – calitatea de prim-vicepreședinte în cadrul unei federații sportive și cea de administrator a unui SRL.

În contextul dat, inspectorul de integritate a stabilit că, având la dispoziție termenul legal de 30 de zile pentru soluționarea stărilor de incompatibilitate, fostul deputat ar fi continuat în mod ilegal să-și exercite concomitent mandatul de deputat și cele două funcții.

Pe cauza dată, dacă actul de constatare va rămâne definitiv, ANI va aplica în privința fostului deputat interdicția de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, dar și funcția electivă de deputat, pentru un termen de 3 ani.

Inspectorul de integritate a sesizat Procuratura Generală a Republicii Moldova despre acest caz.

Menționăm că actul de constatare emis de ANI a fost contestat de subiect în instanța de contecios administrativ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: