ANSA a dispus retragerea unui lot de banane, importate din Ecuador, din comerț. Motivul
Full Article 2 minutes read

ANSA a dispus retragerea unui lot de banane, importate din Ecuador, din comerț. Motivul

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a dispus, „în mod urgent”, retragerea unui lot de banane din Ecuador, importate de Fruct Expert-Plus, din comerț. Se întâmplă după ce s-a depistat că reziduul de pesticid Clorpirifos din bananele din lotul respectiv depășește limita maxim admisibilă. Potrivit ANSA, fructele au fost comercializate în magazinele Linella și Fidesco, în perioada 29 aprilie – 2 mai. 

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal). În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană”, se arată într-un comunicat emis de ANSA.

Totodată, ANSA a subliniat că operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestora de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: