ANSA anunță retragerea medicamentelor de uz veterinar periculoase pentru animale
Full Article 1 minutes read

ANSA anunță retragerea medicamentelor de uz veterinar periculoase pentru animale

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează că, în urma investigării realizate într-un laborator acreditat din România, s-au identificat anumite serii de medicamente de uz veterinar care nu respectă indicațiile de pe etichetă și nu sunt sigure pentru animale.

S-au găsit probleme de calitate la medicamentele de uz veterinar „Fenbendazol 22,2%”, granulat, seria 17 din 03.07.2023, fabricat de SA „Farmavet”, și medicamentul de uz veterinar „Ivermectină”, pulbere microgranulată antiparazitară, seria 23 din 02.2024, fabricat de SRL „Medicamentum”.

Astfel, ANSA îndeamnă farmaciile veterinare, medicii veterinari și alți utilizatori de medicamente de uz veterinar să returneze producătorului aceste serii de medicamente, în caz că dispun de ele, deoarece urmare a rezultatelor de laborator, acestea prezintă deficiențe de calitate, siguranță și eficacitate și nu pot fi administrate în siguranță animalelor.

Menționăm că, în rezultatul demersurilor efectuate, fabricanții SA „Farmavet” și SRL „Medicamentum” au demarat deja procedurile de rechemare a seriilor menționate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: