APOTA anunță că va ieși la proteste: „Poliția ne încalcă drepturile fundamentale”
Full Article 2 minutes read

APOTA anunță că va ieși la proteste: „Poliția ne încalcă drepturile fundamentale”

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) susține că poliția ar fi intimidat șoferii, pentru ca aceștia să nu ofere servicii potențialilor protestatari care urmau să se adune duminică în capitală. Drept reacție la aceste acțiuni, transportatorii  anunță vor organiza două flash mob-uri. 

Mai exact, APOTA susține că șoferii au fost supuși unor abuzuri din partea polițiștilor, dar și a Serviciului Fiscal de Stat. În acest sens, transportatorii vor organiza un flash-mob în fața sediului Delegației UE la Chișinău și unul în fața sediului Inspectoratului General de Poliție.

„Drept reacție la fărădelegile și persecuțiile comise de instituțiile publice îndreptate spre limitarea activității legale a transportatorilor în zilele de duminică, companiile de transport de pasageri vor organiza două flashmoburi, care vor avea drept scop atragerea atenției publice asupra faptului utilizării în prezent de către organele de drept și de control a metodelor plahotniuciste îndreptate să forțeze companiile de transport să renunțe la activitatea de prestare a serviciilor ocazionale de transport în zilele de duminică”, a informat președintele Consiliului APOTA, Oleg Alexa.

Totodată, reprezentanții APOTA menționează că aceste manifestații nu trebuie interpretate ca o susținere a protestelor politice.

„Despre ziua, ora, locul organizării flash mob-urilor vom informa presa imediat ce întrunirile vor fi notificate organelor publice locale, în conformitate cu prevederile legale”, a adăugat Alexa.

Amintim că pe 4 noiembrie APOTA s-a plâns pentru prima dată că polițiștii ar intimida șoferii. De cealaltă parte, poliția susține că verificările nu au legătură cu protestele și singurul scop urmărit este siguranța călătorilor.

Începând cu 18 septembrie, Partidul „ȘOR” desfășoară proteste în centrul Chișinăului. Formațiunea politică, condusă de deputatul cercetat penal pentru acte de corupție Ilan Șor, solicită demisia președintei țării și a actualei guvernări. Anterior, manifestației s-a alăturat atât reprezentanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, cât și liderul Partidului Acasă Construim Europa Gheorghe Cavcaliuc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: