APP va contesta licitația cu privire la terenul pe care este amplasată Cariera de piatră concasată din granit din Pervomaisc
Full Article 2 minutes read

APP va contesta licitația cu privire la terenul pe care este amplasată Cariera de piatră concasată din granit din Pervomaisc

Agenția Proprietății Publice (APP) susține că partea ucraineană responsabilă pentru geologie și geodezie a desfășurat licitația cu privire la terenul pe care este amplasată „Cariera de piatră concasată din granit” din Pervomaisc. Asta deși autoritățile moldovenești „au întreprins mai multe acțiuni de anulare a licitației”, potrivit APP.

În context, APP anunță  că pe 8 noiembrie, va contesta în judecată rezultatele licitației prin reprezentantul APP aflat la fața locului și va întreprinde toate măsurile necesare pentru a nu permite prejudicierea intereselor statului.

„Menționăm că, anterior APP a făcut numeroase demersuri către organele competente ale Ucrainei (Procuratura Generală, Serviciu de Securitate, Ministerul Mediului și Resurse Minerale ale Ucrainei și Agenția de stat de Geologie și Resurse Minerale ale Ucrainei). În plus, a trimis și un reprezentant al APP la Kiev pentru a monitoriza și redresa situația”, menționează APP.

La licitație a fost înregistrată o singură persoană juridică.

Amintim că Procuratura Anticorupție gestionează dosarul în care este vizată devalizarea Carierei de piatră concasată din Pervomaisc, Ucraina. În dosar sunt vizați factori de decizie inclusiv din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, iar pagubele sunt estimate la circa 22,1 mln de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: