Aproape 1,5 milioane de cetățeni din Ucraina au rămas fără lumină în urma atacurilor cu rachete rusești
Full Article 50 second read

Aproape 1,5 milioane de cetățeni din Ucraina au rămas fără lumină în urma atacurilor cu rachete rusești

Aproape 1,5 milioane de cetățeni din șapte regiuni ale Ucrainei au rămas fără energie electrică, în urma atacurilor cu rachete din22 octombrie, transmite Unian. Acest lucru a fost raportat de Biroul Președintelui Ucrainei.

„Încă un atac îndrăzneț al ocupanților asupra infrastructurii noastre. Inamicul continuă să lovească instalațiile energetice din diferite regiuni ale țării noastre”, se arată în mesaj.

Ukrenergo a precizat că rușii au efectuat un alt atac cu rachete asupra instalațiilor energetice ale principalelor rețele din regiunile de vest ale Ucrainei. Amploarea pagubelor este comparabilă sau poate depăși consecințele atacului din 10-12 octombrie . Electricienii vor prelua restaurarea imediat ce salvatorii vor elimina consecințele loviturilor cu rachete.

Amintim că în multe zone ale Ucrainei  au răsunat pe 22 octombrie alerte aeriene. Ulterior s-au produs mai multe explozii. Autoritățile locale le-au cerut cetățenilor să rămână în adăposturi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: