Aproape 400 de ucraineni au cerut azil în R. Moldova. La frontieră traficul continuă să fie intens
Full Article 2 minutes read

Aproape 400 de ucraineni au cerut azil în R. Moldova. La frontieră traficul continuă să fie intens

La ora actuală au fost înregistrate 386 cereri de azil din partea cetățenilor ucraineni veniți în țara noastră. Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, spune că la frontieră traficul continuă să fie intens, în special la Palanca și Tudora–Starokazacie. 

În cadrul unor declarații de presă, ministra a declarat că țara noastră înregistrează un flux de 20 743 de cetățeni ai Ucrainei care au traversat frontiera pe sens de intrare, dintre care 16 mii au intrat în Moldova și au ieșit – 4 588 de cetățeni.

Potrivit ministrei, până la această oră, au fost înregistrate 386 cereri de azil din partea cetățenilor Ucrainei, 90 – doar pe parcursul zile de astăzi.

„Traficul la frontieră rămâne a fi unul intens. Sunt rânduri mari, într-adevăr, la intrare în țară. Mașinile stau în coloană, în special la Palanca și Tudora – Starokazacie”, a spus Revenco.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina.

Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

Ce se întâmplă în Ucraina chiar în aceste momente puteți afla din transmisiunea A doua zi de război în Ucraina. Text live.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: