Aprobat: marja maximă aplicată de către bănci pentru creditele „Prima Casă” va constitui 3% și în 2024
Full Article 50 second read

Aprobat: marja maximă aplicată de către bănci pentru creditele „Prima Casă” va constitui 3% și în 2024

Mărimea marjei maxime, pe care creditorii o vor putea aplica pe parcursul anului 2024 pentru creditele garantate de către stat în cadrul Programului Prima Casă, va rămâne la nivelul de 3% anual. Un proiect în acest sens a fost aprobat de Guvern pe 27 decembrie.

Ministerul Finanțelor precizează că marja de 3% anual permite băncilor comerciale participante în cadrul programului de stat „Prima Casă” să-și acopere costurile suportate pentru creditul ipotecar, precum și să acorde creditul „Prima Casă” pentru perioada de până la 25 ani, termen stabilit în conformitate cu cadrul normativ în vigoare.

De menționat că băncile au aplicat o marja maximă similară și în perioada anilor 2022-2023.

Programul de stat „Prima Casă” a fost lansat în martie 2018.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: