Aproximativ 700 de copii dispar în fiecare an în Republica Moldova. Care sunt cauzele
Full Article 2 minutes read

Aproximativ 700 de copii dispar în fiecare an în Republica Moldova. Care sunt cauzele

În fiecare an, în Republica Moldova dispar aproximativ 700 de copii. În 98% din cazuri, aceștia părăsesc benevol domiciliul sau centrul de plasament. În alte cazuri, copiii se rătăcesc sau devin victime ale unor infracțiuni. Datele au fost prezentate în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei internaționale a copiilor dispăruți.

„Factorii care favorizează dispariția copiilor ar fi lăsare fără supraveghere de către părinți, lăsare copiilor în grija bunicilor pentru perioada când părinții sunt plecați la muncă în străinătate. De asemenea, este vorba despre lipsa unei comunicări autentice cu părinții. Alți factori ar fi abandonul școlar și teama față de reacția părinților la rezultatele mai negative de la școală, precum și anturajul negativ sau starea social-economică precară din cadrul familiei”, a declarat Alexei Grosu, șeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

De asemenea, acesta a informat că „majoritatea copiilor dispăruți sunt depistați în primele 24-48 de ore din momentul sesizării organului de poliție, iar șansele de a identifica copii scad odată cu trecerea timpului”.

Directorul asociaţiei obşteşti ,,Concordia” a declarat că numărul copiilor care părăsesc voluntar domiciliul sau centrul de plasament este destul de mare. În acest sens a fost elaborat un plan de acțiuni pentru a preveni acest fenomen.

Precizăm că la nivel mondial, începând cu 1983, la 25 mai este marcată Ziua internaţională a copiilor dispăruţi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: