„Ar merita să fie retrasă în mod rușinos din campania electorală”. Echipa lui Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu de cenzură
Full Article 2 minutes read

„Ar merita să fie retrasă în mod rușinos din campania electorală”. Echipa lui Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu de cenzură

Echipa candidatului Igor Dodon la alegerile prezidențiale susține că Maia Sandu ar merita să fie exclusă din cursa electorală, din cauza că ar impune cenzura. Reacția vine după ce Partidul Acțiune și Solidaritate a solicitat furnizorilor media să retragă un spot electoral al candidatului susținut de Partidului Socialiștilor, pe motiv că ar fi „calomnios și defăimător”.

Contactată de NM pentru o reacție la solicitarea PAS către difuzorii media, Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului independent Igor Dodon la funcția de președinte, a declarat:

„Aceasta e o formă de cenzură antidemocrată promovată de pe acum de Maia Sandu, cea care îi consideră oameni doar pe cei care au votat-o. Pentru declarațiile dumneaei și pentru cenzura pe care o impune în mod abuziv, ea însăși ar merita să fie retrasă în mod rușinos din campania electorală”.

Este vorba despre un spot difuzat la radio și TV, în care se spune că „Maia Sandu înseamnă majorarea tarifelor, blocarea programelor sociale, lichidarea raioanelor și a satelor prin proiectul de reformă administrativă, închiderea școlilor și a grădinițelor, tensiuni la Nistru și relații proaste cu Rusia”.

PAS a solicitat retragerea spotului electoral respectiv și au anunțat că va acționa în judecată pe cei care au dat spre distribuție acest spot, dar și pe cei care vor continua să îl difuzeze.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: