Ar putea fi sancționați sau să rămână fără automobile. Ministrul Mediului, despre „oamenii iresponsabili” care descarcă gunoi din mașini la marginea drumurilor
Full Article 2 minutes read

Ar putea fi sancționați sau să rămână fără automobile. Ministrul Mediului, despre „oamenii iresponsabili” care descarcă gunoi din mașini la marginea drumurilor

Autoritățile Republicii Moldova intenționează să impună sancțiuni mai severe pentru cei care sunt surprinși aruncând gunoiul din mașini. Totodată se analizează opțiunea de a confisca vehiculul din care se constată că au fost aruncate volume mari de gunoi la marginea drumurilor, iazurilor, râurilor sau în păduri. Precizările au fost făcute de ministrul Mediului Sergiu Lazarencu. Potrivit oficialului, vor fi inițiate consultări publice pentru a dezbate aceste măsuri. 

„Tot mai des vedem grămezi de gunoi aruncate la marginea drumurilor, râurilor sau chiar în pădure. Ba mai nou, vedem cum unii oameni iresponsabili descarcă gunoi din mașini ziua în amiaza mare fără remușcări și fără respect față de natură și de cei care depun efort să protejeze mediul înconjurător. (…) Suntem cu toții de acord că asemenea comportament nu este acceptabil și nu ne face față”, a comunicat Lazarencu pe rețelele de socializare.

Astfel el a anunțat consultări publice la Minister.

„Intenționăm să impunem sancțiuni mai severe pentru cei care sunt surprinși aruncând gunoiul din mașini, inclusiv vom analiza opțiunea de a confisca vehiculul din care se constată că au fost aruncate volume mari de gunoi la marginea drumurilor, iazurilor, râurilor sau chiar în păduri. În acest sens, vom iniția la minister consultări publice pentru a dezbate aceste măsuri și a identifica soluții suplimentare pentru a preveni cazurile similare pe viitor”, a menționat oficialul.

Menționăm, zilele trecute, o femeie din oraşul Codru a fost filmată de un localnic în timp ce lăsa dintr-o maşină saci cu gunoi, pe marginea drumului. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare, scrie TVR Moldova. Inspectoratul pentru Protecția Mediului a declarat că „persoana responsabilă pentru acest gest iresponsabil a fost identificată și va fi citată la sediul Inspecției pentru Protecția Mediului Chișinău”. „Aceasta urmează să fie sancționată conform prevederilor legale a articolului 154 alineatul (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova”, comunica instituția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: